HEM ::
 
INFORMATION OM AVEL

P.R.E.-avel:
Avkomma efter P.R.E.-hingst och P.R.E.-sto kan skrivas in i den spanska stamboken, LGPRE ANCCE om båda föräldrarna är avelsgodkända på grundnivå Básica.

Det finns ytterligare två nivåer för avelsgodkännande, kvalificerat godkännande; Reproductor Calificado och elitgodkännande; Reproductor Élite.

För att kontrollera om en hingst är godkänd och på vilken nivå så kan du använda LGPRE:s stambok online. Fyll i hingstens uppgift ID nummer (codigo) eller namn (nombre) och klicka på det lilla förstoringsglaset i höger hörn.
Hästens information finns överst på sidan. B står för Básica och C för Calificado.

Kontrollera också att hingsten är registrerad på rätt ägare och att den personen har ett stuterinummer "Codigo Criador". Har inte hingstägaren ett stuterinummer kan inte språngsedlar beställas av den personen.

Länk stamboken online: LGPRE


Korsningsavel:

Vid korsningsavel gäller enbart de svenska reglerna på hästavelsområdet.
SH:s hemsida: www.svehast.se


Språngsedlar P.R.E.-avel:
Beställs hos: Svenska P.R.E.-föreningen


Betäckningsrapporter korsningsavel:
De tidigare stoavgifterna är borttagna och ersätts med ett nytt system där betäckningsrapporterna är en del.
De nya betäckningsrapportblocken kostar 1000 kr (inkl moms)/10 betäckningsrapporter och beställs genom inbetalning av 1000 kr till SH:s pg 496 22 21-0. Ange hingstens namn och registreringsnummer i samband med inbetalningen. Ett betäckningsrapportblock kan endast användas till en enskild hingst.
Mer detaljerad information finns på SH:s hemsida:
www.svehast.se


Kontakt:
Behöver du mer information maila info@spanishhorseinsweden.se